Vyšetřovatel, který u sboru pracoval celý svůj život, měl vystoupit po dohašení ohně na střechu haly a začít zjišťovat příčiny vzniku požáru. Jenže střecha byla nestabilní a nečekaně se propadla. Muž měl propadnout do haly.

„O život přišel zkušený profesionál, který téměř 30 let působil v hasičském záchranném sboru. Tato tragická událost nám opět připomíná, jak náročnou a pro společnost nesmírně důležitou práci hasiči mají. Skončil lidský příběh, který měl ještě pár desítek let pokračovat,“ řekl hejtman kraje Ivo Vondrák.

Pádem z několikametrové výšky utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl. Nepomohly ani oživovací pokusy kolegů…

Hasiči drží smutek

Hasiči v kraji drží za svého kolegu smutek, všechny tragédie zasáhla.  „Je to hluboká rána, která zasáhla mě, vedení našeho hasičského záchranného sboru i mnoho dalších kolegů a kolegyň. Tato ztráta bude obtížně nahraditelná,“ uvedl ředitel HZS Moravskoslezského kraje brig. gen. Vladimír Vlček.

„Všem jeho kolegům i jemu samotnému pak opakuji poděkování za jejich práci, která chrání majetek a zachraňuje životy. Tentokrát jeden vyhasl, bohužel,“ dodal hejtman. Okolnosti tragédie vyšetřuje policie i inspektorát bezpečnosti práce.

VIDEO: Při loňském požáru v Drnovicích na Vyškovsku se zřítil strop kulturního domu těsně před hasiči.