Lesnický traktor lidé našli v úterý večer převrácený pod prudkým svahem. Po mladém traktoristovi ze Slovenska však nebyla ani stopa! Jeho osobní věci zůstaly ve stroji.

Do pátrání po Davidovi se zapojili nejen policisté, kynologové i policejní vrtulník, ale i místní lidé. Ve čtvrtek vyrazili do terénu opět, mladíka našli na jedné z lesních cest. „Je živý a zdravý, samozřejmě je podřený a v šoku, ale žije,“ uvedl místostarosta Mořkova Jiří Navrátil.

Mluvčí moravskoslezských policistů Pavla Jiroušková uvedla, že muže našli policisté dnes dopoledne asi 500 metrů od místa nehody. „Byl podchlazený. Žádná vážnější zranění jsme nezaznamenali,“ uvedla. Dodala, že policisté muže předali zdravotníkům. Byli u toho i jeho rodiče.

Rozmačkaný traktor

David měl velké štěstí, že ho těžký stroj nerozmačkal. „Traktor se s ním převrátil a točil se z prudkého kopce přibližně zhruba 30 metrů. Takže traktor byl rozmačkaný,“ uvedl Navrátil.

Mladík podle něj z traktoru zřejmě vypadl a byl v šoku. Navíc okolí Mořkova pravděpodobně příliš neznal, a tak se ztratil. Skončil v péči lékařů.

VIDEO: Máma 12 dětí odjela vlakem pro výplatu. Annu od té doby nikdo neviděl.