Při jedné z prohlídek jeho vazební cely letos v lednu zůstala vězeňská stráž v šoku. Ve stěně za podezřele posunutým věšákem byl metrový tunel z cely do budovy Krajského soudu!

„Kontroly cel jsou pravidelné,“ řekla tehdy mluvčí ostravské vazební věznice Marcela Kvapilová.

Už byl na konci

Roman P. tunel kopal týdny pomocí kartáčku na zuby, lžíce a dalších „pomůcek“. Nezastavil se ani o Vánocích.

„Na jedné zdi bylo nalezeno narušení zdiva, které ovšem neumožňovalo osobám opustit zdi věznice,“ řekla k tomu serveru TN.cz Kvapilová. Suť po částech splachoval do záchodu.

Video
Video se připravuje ...

Dealera pervitinu Romana P. (34) přivedli spoutaného k soudu po zuby ozbrojení těžkooděnci. Michal Charbulák

Podle neoficiálních informací ale byl muž s kopáním téměř hotov, šel si však po poslední „šichtě“ zdřímnout. A tehdy dozorci se štěstím jeho plány překazili.

Kopal „posílen“ pervitinem

Ostravský „tunelář“ se do vazby dostal za drogové delikty. Kšeftoval s pervitinem a nepřestal s tím ani ve vazební věznici. Zásoboval pervitinem i spoluvězně. Právě drogy mu údajně pomáhaly v dlouhém kopání neustávat.

K dřívějším obviněním za drogové delikty přibyly další. „Konkrétně z poškozování cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí,“ uvedli tehdy zástupci moravskoslezské policie.

Samopaly u soudu

Vzhledem k obvinění Romana P. hlídalo pět těžkooděnců z vězeňské eskorty. Byli vyzbrojeni samopaly. K okresnímu soudu byl muž předveden již vícekrát, ale jednání se stále odročují.

„Nedostavila se důležitá svědkyně. Přiletěla sice do Evropy z Kanárských ostrovů, ale údajně nestihla autobus z letiště,“ uvedla při pátečním jednání soudkyně. Obžalovanému muži hrozí pět let vězení.