Ostravskou banku na Hlavní třídě přepadl maskovaný a s pistolí v ruce vloni 2. srpna těsně před zavírací dobou. Čtyři měsíce poté, co ho propustili z vězení. „Dej sem peníze! Jestli zapneš alarm, začnu střílet! Dej sem všechno!“ zakřičel na pracovníka za přepážkou. Odnesl si 85 200 korun.

Motivem jeho jednání byly podle Petera neurovnané poměry v jeho rodině. „V kriminále je mi hej, moje bývalá tam na mě nekuje pikle. Ona si začala s mým švagrem, expartnerem mojí sestry. Dcerky (8 a 13) mi odmítala dávat. Loupil jsem ze zoufalství a taky z deprese,“ vysvětloval soudu.

Poznali ho kolegové – bachaři

Když kriminalisté zveřejnili videa i fotografie loupeže, šokovaní vězeňští dozorci ze Slovenska na nich okamžitě poznali kolegu Petera. „Byl to Peter, jednoznačně,“ potvrdil soudu bývalý kolega dozorce Jaroslav, jehož výslech probíhal videokonferencí s Okresním soudem v Ružomberoku.

Z vězení do vězení

Proti rozsudku, který poslal Petera na dalších sedm let do kriminálu, zvažuje odvolání. Protože svou poslední loupeží porušil podmínky podmíněného propuštění na Slovensku, až ho propustí v Česku, má nastoupit za mříže ještě zpátky na Slovensku na dalších 2,5 roku.

Kde jsou peníze, neprozradí

Motiv své poslední loupeže popisoval Peter soudu více než barvitě. Jakmile se ale žalobce Jaroslav Kuby dotázal, kde uloupené peníze jsou, odpověděl obžalovaný stroze: „Nepovím, kde skončily. Ale nekoupil jsem si za ně věci do domácnosti, jak jsem tvrdil dřív.“