„Jejich podobu navrhl profesionální designér a zájemci si je budou moci objednat již od listopadu. Za den zaplatí 850 korun,“ řekla mluvčí nemocnice Lucie Drahošová.

Dvouměsíční přestavba pokojů vyšla na téměř 200 tisíc a nemocnice jejich úpravu financovala ze sponzorských darů.

Součástí každého z nově modernizovaných pokojů je psací stůl s lampičkou, křesílka a konferenční stolek, ale i polohovatelná postel, designový nábytek nebo dekorační doplňky či květiny a televize.

Pomůže to léčení

Propojení medicíny a hotelových služeb je v dnešní době čím dále tím více žádoucí, a proto jsme se rozhodli tento trend reflektovat. Pokud se u nás pacienti budou cítit pohodlně jako doma, budou v lepší duševní i fyzické kondici, takže léčba bude jednoznačně úspěšnější,“ uvedl ředitel nemocnice Stanislav Jackanin.

Kromě pořízení nábytku a interiérového vybavení zahrnula modernizace obnovu podlah, novou výmalbu, tapety, stropy i osvětlení. Vybavení muselo odpovídat hygienickým normám. Podlahy, tapety i zdi jsou proto omyvatelné a záclony i závěsy zase odpuzují prach.

VIDEO: Neuvěřitelné záběry lékařky z Pardubic: Adámka (10) nechala krvácet a šla dál! Upadl do kómatu a má poškozený mozek!

Video
Video se připravuje ...

Neuvěřitelné záběry lékařky z Pardubic: Adámka (10) nechala krvácet a šla dál! Upadl do kómatu a má poškozený mozek! Jitka Pecharová, Blesk