U domu zasahuje pět hasičských jednotek, včetně speciálního kontejneru pro stabilizaci budovy. Vyžádán byl i speciální traktorbagr a sací bagr, uvádí HZS Moravskoslezského kraje. 

Na místo byli povolání dva kinologové. Podle slov záchranářů se hraje o čas, protože pokud se v troskách nachází ještě někdo, je třeba ho co nejrychleji najít. 

Záchranáři ošetřovali šedesátiletého muže, který se v domě nacházel. Pacient utrpěl život ohrožující poranění – těžké popáleniny hlavy, horních a dolních končetin, v celkovém rozsahu okolo čtyřiceti procent tělního povrchu.

Zasahující lékaři museli postiženého uvést do umělého spánku (v době příjezdu týmů ZZS byl totiž plně při vědomí), zajistit intubací jeho dýchací cesty a převést jej na přístrojem řízené dýchání.

Záchranáři prvotně ošetřili popálené plochy a připravili muže k transportu do zdravotnického zařízení. Vrtulník LZS jej pak přepravil do ostravské Fakultní nemocnice, kde byl předán týmu popáleninového centra.

"V souvislosti s událostí ošetřila ZZS také čtyřiadvacetiletou ženu. Ta neutrpěla fyzické poranění, ale jevila známky akutní stresové reakce. Pacientka byla následně ponechána na místě zásahu, její transport do nemocnice nebyl nutný," řekl Lukáš Humpl, tiskový mluvčí záchranářů.