Policie původně počínání mladého muže kvalifikovala jako výtržnictví a pokus o ublížení na zdraví. Za to mu hrozil maximálně tříletý pobyt ve vězení. Právní kvalifikaci ale kriminalisté v těchto dnech změnili na výrazně přísnější pokus o těžké ublížení na zdraví a výtržnictví.

„Útok vedený skleněnou lahví proti hlavě či obličeji oběti může vést ke vzniku závažných zranění,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Pokorná.

 

Sedmadvacetiletý muž podle policie v polovině prosince loňského roku v ostravské tramvaji brutálně napadl dva cestující. Jednomu o hlavu rozbil skleněnou láhev. Žena v reakci na jeho počínání vytáhla legálně drženou pistoli a namířila ji na agresora. Muže vyzvala, aby se uklidnil. Útočník uposlechl, sedl si zpět na místo a na nejbližší zastávce vystoupil. Později se policii sám přihlásil.

Moravskoslezský policejní ředitel později sedmadvacetiletou ženu ocenil. Od ředitele dostala medaili moravskoslezského krajského ředitelství policie. „Bezesporu se jednalo o velmi hrdinský čin. Především s ohledem na věk statečné ženy,“ řekl už dříve ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel.

Fotogalerie
7 fotografií