Družku Olgu V. (†29) zabil Zdeněk v afektu ze žárlivosti. Poté, co mu řekla, že má jiného muže. „Otočil jste se a začal bodat tak surovým a brutálním způsobem, že jste jí zasadil od pasu do krku 24 ran a pak ještě další dvě,“ řekl soudce Vítězslav Božoň.

Dalšími údery nožem se Zdeněk do ženy netrefil, probodal stěnu. Žena umírala dvě hodiny! Útoku navíc přihlížely i všechny čtyři malé holčičky!

Holčičky chodí k psychologovi

Opilý Zdeněk pak nasedl do auta, jel se vykoupat na přehradu a poté odjel k mamince, kde ho zatkli policisté.

Během trestu by měl Zdeněk začít střádat. Platit má podle verdiktu soudu půl milionu každému ze čtyř sirotků odškodného. Těžko tolik vydělá, navíc čelí řadě exekucí.

Jak řekl při vynesení rozsudku soudce Vítězslav Božoň, všechny čtyři pozůstalé dcery, z nichž je dvěma otcem odsouzený vrah Zdeněk, dochází k psychologům. „Jedné z dcer dokonce stačí jen projetí sanitky, aby s nadějí v hlase volala: „Máma je tam!“

„Jejím posledním setkáním s maminkou bylo právě to, kdy ji v kritickém stavu vezla sanitka do fakultní nemocnice,“ řekl soudce.

Už ho jedna žena opustila

Zdeněk B. neudržel nervy na uzdě a změnil se ve vraždící monstrum patrně i proto, že podobnou situaci už zažil. I předchozí jeho partnerka, se kterou má čtyři děti, ho opustila kvůli jinému muži. „Také tehdy si jel postěžovat k mamince do Havířova, ale na partnerku ruku nevztáhl, jako v tomto posledním případě,“ dodal Božoň. Odsouzený Zdeněk B. zvažuje odvolání.