„Babi, potřebuju peníze. Hned!“ Tohle zavolal neznámý muž seniorce (85) z Karviné. Jeho slovům uvěřila a byla ochotna mu nabídnout finanční pomoc. A tak se s domnělým vnukem domluvila na rychlém, ale poměrně složitém převodu peněz na poště.

„Žena v dobré víře pomoci zašla na poštu a peníze ihned poslala. Nechala se přesvědčit o zaslání peněz formou online prostřednictvím společnosti, která takové služby nabízí,“ řekla policejní mluvčí Zlatuše Viačková. Částku ale nespecifikovala.

 

Podvodník ženu po celou dobu navigoval a říkal jí, co má dělat. Stařenka mu pak nadiktovala kód, který získala po vložení peněz. S jeho pomocí si podvodník v nedalekém městě peníze okamžitě vyzvedl. Po muži policisté pátrají.

„Máme za to, že takové finanční úkony jsou pro seniory obtížné a zatěžující, i přesto babička udělala vše, aby údajnému vnukovi pomohla. Ukázalo se, že paní uvěřila podvodníkovi a nechala se oklamat, o peníze přišla,“ řekla mluvčí. 

Policisté upozorňují seniory, aby v podobných případech byli velmi opatrní. Vždy si mají případné telefonické žádosti o peníze ověřit.

VIDEO: Policie dopadla pachatele podvádějící seniory: