Povedený vnuk si »vypůjčil« dědovo auto, přibral k sobě tři kamarády a všichni vyrazili na projížďku městem. Nejstaršímu z hochů je 17 let. Na rušné ulici vyletěli ze silnice, prorazili plot a s vozem Škoda Fabia vletěli do zahrady u rodinného domu. Jen těsně minuli jeho majitele. 

Tohle drama se odehrálo na rušné ulici u centra Rokycan. „Šel jsem do práce. Když jsem byl skoro už u vrátek, uslyšel jsem strašnou ránu a ke mně do zahrady vletělo auto. Zastavilo se kousíček ode mne. Dva kluci z něj utekli, dva zůstali, všechny ale čapli brzy policisté,“ řekl majitel zničeného plotu Pavel Darda (59).

Mohl být mrtvý

Chybělo málo a Pavel Darda mohl být mrtvý. „Kdybych vyšel z domu o pár vteřin dříve, auto by mě srazilo a já bych byl už tady nebyl. Bylo také velké štěstí, že v tu dobu nebyly na ulici děti. Chodí tudy do školy. To by pak mohlo skončit hodně tragicky,“ dodal Darda.

Policisté všechny čtyři kluky odvezli na služebnu na výslech. „Případ prověřujeme pro podezření z provinění neoprávněného užívání cizí věci. S ohledem na to, že věc je na samém počátku prověřování a zejména, že ve věci figurují mladiství, nebudeme bližší informace k případu poskytovat,“ řekla policejní mluvčí Hana Kroftová.

Fotogalerie
4 fotografie