„Jsme si vědomi toho, že práce ve výrobě automobilů je fyzicky náročná, a toto je forma, řekněme, nápravy určitých počínajících zdravotních problémů. Hlavní úloha tohoto centra je v oblasti prevence, jak těm onemocněním předcházet,“ řekl mluvčí automobilky Petr Vaněk.

Centrum nabízí například vodoléčbu, elektroléčbu, laserovou terapii, masáže nebo posilovnu. Vybudování centra stálo 19,6 milionu korun, na další milion přišlo vybavení.

„Veškeré služby jsou poskytovány kmenovým i agenturním zaměstnancům zdarma,“ řekla vedoucí fitness ve zdravotním centru Kimberley Oborná.

Na některé procedury budou zaměstnanci docházet přímo v pracovní době, jiné mohou absolvovat bezplatně, ale ve svém volnu. Speciální procedury a doporučené druhy cvičení pracovníkům určuje po odborném vyšetření lékařka. K dispozici je i psycholožka.

Centrum se zaměřuje nejvíce na problémy se zády, posílení rukou a zpevnění celého těla. „Především jsme se chtěli zaměřit na prevenci. To znamená, budeme se snažit dávat všem zaměstnancům možnost jednou za rok, jednou za rok a půl rehabilitovat, naučit se zdravě žít, naučit se o sebe starat a samozřejmě mít možnost v případě nějakých zdravotních obtíží je tady řešit,“ uvedla vedoucí sekce náboru na oddělení lidských zdrojů Klára Klepáčová.

Automobilka Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku zaměstnává 3300 lidí. Letos slezská továrna oslaví deset let od zahájení výroby.

Fotogalerie
8 fotografií

VIDEO: Marinu svírala dětská obrna: Dnes dře ve fitku a chce uspět v Bikini fitness.

Video
Video se připravuje ...

Marinu svírala dětská obrna: Dnes dře ve fitku a chce uspět v Bikini fitness Jiří Krušina