V prvním případě jménem invalidní ženy (49) objednali telekomunikační služby a mobil. „Důvěřivá a lehce ovladatelná žena se zavázala ke splátkám, obvinění telefon prodali a peníze si nechali pro svou potřebu,“ uvedla mluvčí policie Zlatuše Viačková. O pár dní později žena pod jejich nátlakem ještě uzavřela úvěrovou smlouvu. Gang se navíc zmocnil jejích dokladů a sjednali si další půjčku.

V létě se šéfka gangu zaměřila na muže (66) závislého na alkoholu. Společně s dalším členem gangu (26), který se v bance tvářil jako syn, uzavřel půjčku a ještě ten den peníze odevzdal. „Stejný scénář zopakovali ještě dvakrát, škoda už se blížila k jednomu milionu,“ uvedla Viačková.

Alkoholik se sklony k depresím byl třetí obětí. „Pod záminkou přestavby ženina bytu muže přemluvili k uzavření hotovostního úvěru a několika spotřebitelských úvěrů. V bankovních domech byl celkem čtyřikrát. Celková částka se vyšplhala k částce přesahující 1,3 milionu,“ podotkla mluvčí.

Gang ale stále neměl dost. Po penězích prahnoucí žena přemluvila v hospodě dalšího muže (59), aby si vzal na své jméno půjčku na její vybavení bytu. „Muž na nákup uzavřel úvěrovou smlouvu. Společnosti zatajil skutečnost, že smlouvu uzavírá pro jinou osobu, která ji má hradit. Dohodnuté splátky nehradil a na upomínky nereagoval,“ popisuje Viačková.

Ženě a jejím třem kumpánům (26 až 51) hrozí léta vězení. Podvodnice totiž byla navíc v tříleté podmínce.

VIDEO: Dva muži matou v Praze pokladní, kteří jim poté vrací víc peněz. Policie po nich pátrá.