Nejprve se značně podnapilá řidička v Citroënu Saxo vřítila v jedné z obcí okresu Nový Jičín do zákazu vjezdu. Tam ji ale překvapila pravotočivá zatáčka, vybrat ji už nezvládla.
Přejela s autem do protisměru, kde ji zastavila až hromada uskladněných plechů. Ty tam měli dělníci nachystané na opravu střechy nedaleké základní školy. „Řidička se po příjezdu hlídky podrobila dechové zkoušce. Byla jí naměřena hodnota přes tři a půl promile,“ uvedla novojičínská policejní mluvčí Darina Knížátková. 
S hodnotou, při které se většina lidí sotva udrží na nohou, sedla za volant. „S naměřenými hodnotami souhlasila, policisté jí zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Svým jednáním se dopustila trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala Knížátková. Za to jí hrozí až tři roky natvrdo.

Stejný trest si možná odsedí i podobně »zpracovaný« muž z Nového Jičína. V neděli večer projížděl Kunínem a cesta mu byla malá. V zatáčce dostal smyk, vyjel mimo silnici, až narazil do plotu rodinného domku. To mu ale nevadilo, aby se po nehodě sbalil a z místa odkráčel pěšky. 
„Nepodařilo se mu naštěstí dojít daleko, po chvíli ho našla policejní hlídka,“ řekla mluvčí Darina Knížátková a dodala: „Bylo mu naměřeno přes dvě promile alkoholu v dechu. Okamžitě mu byl zadržen řidičský průkaz.“ Opilec navíc způsobil škodu okolo čtvrt milionu korun.