Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Opilec uvízl s autem na přejezdu na Olomoucku: Vlak vůz zdemoloval, řidič stačil utéct

Autor: ČTK - 
8. října 2016
12:24

Rychlík dnes časně ráno u Červenky na Olomoucku srazil osobní automobil, který uvízl na přejezdu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, ale následně se ukázalo, že řidič byl v podnapilém stavu. Na hlavním železničním koridoru musel být dočasně zastaven provoz vlaků, který už byl zcela obnoven.

Nehoda se na železničním přejezdu mezi Červenkou a Moravičany stala zhruba ve 04:00. „Z prvotního šetření vyplývá, že šestatřicetiletý řidič vjel s vozidlem Škoda Superb na železniční přejezd, kde z dosud přesně nezjištěných příčin uvízl. Krátce poté se spustilo zabezpečovací zařízení přejezdu, upozorňující na projíždějící vlak,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Řidič z vozidla stačil vystoupit a policistům řekl, že se máváním snažil varovat strojvedoucího, který jel s rychlíkem ve směru od Červenky. „Strojvedoucí již však střetu nemohl zabránit. Vlak do vozidla narazil, zhruba 200 metrů ho tlačil před sebou a zcela zdemoloval,“ podotkla Urbánková.

Řidič cestoval v osobním vozidle sám, ve vlaku bylo 294 cestujících. „Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, která byla pozitivní, a naměřili mu zhruba dvě promile alkoholu v dechu,“ řekla Urbánková.

Škoda na osobním automobilu, vlaku a trati byla předběžně vyčíslena na 600 000 korun. „Řidič je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dva roky. Přesné příčiny a okolnosti nehody jsou nadále v šetření,“ dodala Urbánková.

Marmonaul ( 19. října 2016 07:25 )

hele tohle uz nedaji dohromady ani borci v auto esa, ale tak alespon an dily dobry

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání