Strojvůdce se osudného omylu dopustil 16. září krátce před sedmnáctou hodinou na 157,962 kilometru nedaleko židenického nádraží. Vyšetřovatelé pak okamžitě dorazili na místo, kde zůstal osobák stát.

„Bylo krátce před čtvrt na osm večer, když nám strojvedoucí řekl, že od rána nejedl a že si skočí do supermarketu hned vedle trati pro něco k jídlu,“ líčil situaci Aha! jeden ze svědků následné tragédie. V tu chvíli však ještě nikdo netušil, jaké jsou úmysly Milana L.

„Spatřil jsem při projíždění Židenicemi, jak mně do jízdní dráhy vstoupil člověk. I přes okamžité použití rychlobrzdy došlo k jeho sražení a pak i přejetí,“ uvedl do protokolu později strojvedoucí mezinárodního rychlíku, který stojícího muže v kolejišti na místě usmrtil.

„Byl to neuvěřitelně svědomitý a spolehlivý člověk. Proč tohle udělal, se už nikdo nedozví. Zřejmě neunesl, že udělal chybu. Nikomu se ale přece nic nestalo... Zůstala po něm manželka a dvě děti,“ řekl se slzami v očích jeden z jeho kolegů.

„Případ můžeme potvrdit. Čekáme však na ukončení vyšetřování Českých drah a Správy železniční dopravní cesty,“ řekl generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera. Policie případ nekomentovala.

Fotogalerie
4 fotografie