Od ledna letošního roku spolu začali bydlet, ale nějaká selanka to rozhodně nebyla. Čtyřiaticetiletá žena snášela ponižování od svého partnera. „Vulgárně jí nadával, podezíral z nevěry a ponižujícím způsobem ji kontroloval,“ objasnila policejní mluvčí Zlatuše Viačková.
Žárlivost  tyrana ale narůstala. „Někdy na jaře začal ženě kontrolovat mobil, který potom i rozbil. Žena začala mít strach o své zdraví," doplnila Viačková. 

Znovu mu uvěřila

Za své chování se jí omluvil, ona mu uvěřila. O měsíc později už ji zase podezíral a v hádce svou družku dokonce napadl. Mužova agresivita byla častější a intenzivnější. Výčitky, nadávky, facky nebo škrcení, to bylo čím dál pravidelnější. 
Minulý týden už se žena bála přijít domů. „Přijel za ní a odcizil jí peníze. Před odjezdem jí znovu napadl,“ sdělila Viačková a pokračovala: „Druhý den přijel s omluvami a partnerku přemluvil, aby s ním odjela. Dlouho mu to ale nevydrželo. Už během jízdy ženě nadával, a dokonce za jízdy několikrát otočil klíčem v zapalování. Bylo štěstí, že nedošlo k dopravní nehodě.“
Tím to ale neskončilo. Vedle auta se strhla prudká hádka. Ženě se podařilo vysmeknout a zamknout se ve vozidle. Agresor však mlátil rukama do čelního skla, až nevydrželo a prasklo. Pak už ho zadržela policejní hlídka.
„Byl obviněn z týrání a také ze zpronevěry. Vzal totiž ještě z domu televizor v hodnotě bezmála deseti tisíc a odnesl ho do zastavárny,“ uvedla policejní komisařka. Muž již byl v minulosti dvakrát soudně trestán a nyní mu hrozí trest odnětí svobody na dva roky až osm let.
VIDEO: „Pořezal mě spodním prádlem, nemohla jsem chodit.“ Lenka žila s tyranem přes 20 let.