Pár se před 65 lety, tedy 4. října 1952, vzal po dvouleté známosti. Alfréd byl stavbyvedoucím na staveništi tehdejší Nové huti (dnes ArcelorMittal Ostrava) a paní Marie tam pracovala jako zdravotní sestra. „Pozvala jsem jednotlivé stavbyvedoucí, aby přišli na očkování a prohlídky – a tak jsme se seznámili,“ vzpomínala paní Marie.

„Zaujal mě svazácký odznak na levém ňadru,“ neustále žertuje stále dobře naladěný pan Alfréd na adresu své ženy.

Tehdy ještě slečna Marie jeho dvoření ze začátku prý vzdorovala, ale pak »rezignovala« a ve dvaceti letech si Alfréda vzala.

Jejich receptem na šťastné partnerství je prý vzájemná trpělivost. „No nám to vydrželo z toho důvodu, že já když řeknu něco proti, tak už ji mám. Tím pádem já se vším souhlasím a my se prakticky nemáme nad čím hádat,“ škádlil svou manželku.

30 let v úřadu architekta

Paní Marie zůstala celý život věrná zdravotnictví, její muž vystudoval a 30 let pracoval v Útvaru hlavního architekta města Ostravy. V roce 1990 byl dokonce pověřen jeho vedením. Společně vychovali dceru Evu a syna Víta a mají čtyři vnoučata a dvě pravnoučata.

Když v pátek znovu Alfréd s Marií přicházeli v obřadní síni ruku v ruce před oddávajícího, nikdo nepochyboval, že tohle manželství překonalo a překoná vše. „Vaše manželství je i po 65 letech důkazem, že tam, kde se dva lidé vydávají na společnou cestu životem opravdu z lásky, kde si vzájemně pomáhají, váží si a ctí jeden druhého, že takové manželství dokáže vytvořit harmonické rodinné prostředí,“ řekla při obřadu kamenné svatby místostarostka Hana Tichánková.

VIDEO: Podívejte se na pár, který se znovu vzal po 60 letech proto, že ze své svatby neměl žádné fotografie.

Video
Video se připravuje ...

Neměli žádné fotografie, ze svatby. A tak se po 60 letech vzali znovu! youtube.com_ São Paulo Fotografia

Fotogalerie
6 fotografií