Nejprve se ženou cestoval v sobotu 12. srpna tramvají číslo 1, poté s ní v Hrabůvce kolem 8:10 ráno přestoupil na zastávku »Dřevoprodej«. Tam ke své oběti přistoupil a začal ji násilím táhnout do křoví.

„Žena volala o pomoc, bránila se, oba upadli na zem, muž se domáhal pohlavního styku,“ informovala policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Žena začala křičet, že je nemocná a že násilníka nakazí. To ho zastavilo. Zda si žena nemoc duchapřítomně vymyslela, nebo je sktuečně nemocná, policie odmítla komentovat.

Video
Video se připravuje ...

Policie v Ostravě pátrá po neznámém násilníkovi, který se pokusil znásilnit ženu. PČR

Poté oba z místa odešli zpět na zastávku, kde nastoupili do autobusu číslo 39 a z místa odjeli. Násilník vystoupil dříve než žena. „Poškozená utrpěla drobná poranění, podezřelý způsobil také škodu na majetku, poničil jí kabelku. Následkem je rovněž psychická újma oběti,“ komentovala Holčáková.

Poškozená se o incidentu svěřila svým blízkým, kteří kontaktovali policii. „V průběhu prověřování zjistili kriminalisté některé informace k události, zajištěny byly také stopy, které nyní zkoumají znalci,“ řekla mluvčí.

„Žádáme svědky, kteří poznají muže na záznamu, aby nás kontaktovali na lince 158.  Proto informace k věci mohou poskytnout i případní cestující zmíněných spojů,“ uzavřela Holčáková. Pachateli hrozí za jeho čin až pět let ve vězení.