„Já přišel, jak už přistával vrtulník. Takže, jak se to stalo, nevím. Vím jen, že ti lidi byli účastníci pochodu Hare krishna oblečení v něčem jako v prostěradlech,“ popsal svědek. „Srazila je řidička, co vjela do protisměru až do benzinové pumpy. Prorazila značku, najela do sloupu  na benzině a tam toho těžce zraněného přimáčkla. Více nevím,“ dodal.

Nabízí se otázka, zda žena jen nezvládla řízení, nebo svůj čin udělala úmyslně. Následkem její zběsilé jízdy byli zraněni tři lidé ve věku od 38 do 54 let. „Jeden pacient utrpěl život ohrožující zranění hrudníku a břicha. Musel být uveden do umělého spánku a připojen k přístrojem řízené ventilaci,“ komentoval zásah záchranářů mluvčí Lukáš Humpl. „Další, čtyřiapadesátiletý muž byl ošetřen s vážným poraněním hlavy,“ dodal.

Že se jedná o dva příznivce hnutí Hare Krišna, potvrdili na sociální síti přímo jejich stoupenci. „Včera během našeho průvodu do nás najelo z protisměru auto a těžce zranilo dva účastníky: Muni (Petra, vedoucího pochodu) a Loka (Lukáše, herce, kuchaře, tátu  dvou dětí). Oba jsou ve Fakultní nemocnici v Ostravě a jsou v rukou Kršny. Zatím jsme odhodlaní v Padajátře (mírový pochod – pozn. red.) pokračovat, bohužel naše kulturní programy budou poněkud osekané, protože jsme ztratili herce do divadla a uvaděče. Naše tanečnice je dcerou Loky a také není jisté, jestli za stávající situace bude schopna vystupovat. Držte nám prosím palce!“ uvedli v prohlášení. 

Fotogalerie
7 fotografií