První větší problém se vyskytl poté, co muž nedokázal minout tramvajový pás na zastávce Muglinovská. Do cesty se mu navíc »postavil« i nástupní ostrůvek. Najel na něj, ale naštěstí nikoho nezranil.

Muž se pak opět vrátil na tramvajové koleje a patrně, aby si později nic nevyčítal, vjel na nástupní ostrůvek také v protisměru. Po vzoru tramvaje se mu podařilo následně po kolejích dorazit alespoň na křižovatku, na které se mu zdárně podařilo odbočit na ulici Mariánskohorskou, kde ve své krasojízdě pokračoval.

Video
Video se připravuje ...

Muže na cestě plné dobrodružství průběžně testovaly tramvajové zastávky. Ve většině neuspěl. Archív PČR

Dopravní pruh řidiči nestačil, a tak najel také na chodník, který ho vymrštil do protisměru. Na další křižovatce zastavil na přechodu pro chodce, odkud se později pokusil rozjet navzdory tomu, že zezadu naboural do mitsubishi, které stálo před ním.

Zastavováním řidič neztrácel čas a mířil ke sjezdové rampě k ulici Výškovické. Tam se mu opět stala osudnou tramvajová zastávka, která mu i tentokrát způsobovala na jeho trase nepříjemnosti. Řidič si o zábradlí »odstrojil« pneumatiku a svou jízdu pokračoval po ráfku. Záhy si jej ale naštěstí přebrali policisté.

Video
Video se připravuje ...

Řidič na trase zažil tolik karambolů, že ho nějaká nehoda na křižovatce nemohla rozhodit. Archív PČR

„Muž za volant automobilu usedl i přes skutečnost ovlivnění alkoholem, orientační dechové zkoušky následně vykázaly hodnoty přesahující 2,3 a 2,5 promile alkoholu. Policisté ohledali místa události, zajistili stopy a zadrželi muži řidičský průkaz,“ dodala k případu policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Výslech byl ale vzhledem ke stavu řidiče možný až na druhý den. Momentálně policie žádá všechny svědky zběsilé jízdy, kteří zatím nepodali žádné informace, aby se jí ohlásili na telefonním čísle 158.

Fotogalerie
4 fotografie