Žena, které bylo v době činu 19 let, tajila své těhotenství před spolužáky, přítelem i jeho rodinou. O tom, že čeká miminko, věděla z pohybu plodu i od lékaře z vyšetření. Údajně ze strachu z lékařů se rozhodla porodit tajně. „Dítě schopné dalšího života porodila do vany. Poté je vložila do několika igelitových tašek a kufru, který uložila do skříně,“ řekl státní zástupce Vít Legerský. K činu došlo v říjnu 2015 ve Frýdlantu nad Ostravicí.

Podle státního zástupce se obžalovaná odmítla ztotožnit s rolí matky, chtěla dokončit studium, neohrozit vztah se svým přítelem a užívat si života bez závazků. Denisa G. u soudu odmítla vypovídat, proto se četly výpovědi, které učinila na policii. K dítěti, které v sobě nosila, si prý nevytvořila žádný vztah. „Chtěla jsem ho odnést tam, kam se takové děti dávají, do babyboxu," řekla. Kde nějaký babybox je, si ale nezjistila. "Nepřemýšlela jsem nad tím," uvedla ve své výpovědi.

Po porodu bylo dle Denisy dítko mrtvé. „Nehýbalo se, neplakalo, nedívalo se. Nevím proč, ale vložila jsem ho do tašek a pak kufru,“ přiznala už dříve policii. Ve chvíli, kdy se přítel začal vyptávat, co to v pokoji zapáchá, se rozhodla tělíčka zbavit.

„Těhotenství jsem tajila ze strachu před reakcí přítele a rodiny. Taky kvůli škole,“ přiznala u výslechu žena. Policii dívka řekla, že nikdy nebyla u gynekologa. Zdůvodnila to tím, že se bojí lékařů.

Denisu se měl v deseti letech pokusit znásilnit otčím. „V deseti jsem měla první skutečný pohlavní styk. S kým neřeknu,“ vypověděla na policii. Lukáš svojí přítelkyni věří a dodnes s ní bydlí. Dokonce byl vypovídat i u soudu.

„V případě uznání viny ženě hrozí 15 až 20 let vězení, nebo výjimečný trest,“ řekla mluvčí soudu Lucie Olšarová.