V době nálezu mělo kotě jen pár týdnů. Přesto už poznalo neskutečné zlo. Mělo zlomený ocásek, opálené všechny hmatové fousky, spálený čumák, opálené ucho a tři tlapky až do živého masa. Byla hladová a dehydrovaná.

Našli jí domov

„Nyní veterináři zjistili, že má navíc naštípnutou nožku v kloubu. Operativně to řešit nejde. Na sále přesto byla, kvůli amputaci ocásku, a to na klinice v Letovicích,“ uvedla předsedkyně Charitativního kočičího spolku Kryšpín Lenka Němcová.

Dobrou zprávou je, že se kotě zřejmě brzy dočká domácí péče. „Zatím je v Azylu Jiřina Zkoumalová, kde jí od počátku velmi pomáhají. Nyní má slíbený nový domov, snad to klapne,“ doufá Němcová.

Policisté i veřejnost dosud stále pátrají po tom, kdo malé kotě takto týral. „Až do konce března platí, že kdo poskytne informace vedoucí k dopadení pachatele, dostane 70 tisíc korun. Potěšilo mne, že po něm nepátráme jen my, ale policie se tomu opravdu věnuje, za což děkujeme,“ dodala Němcová.

VIDEO: Dívka (5) v Brně našla popálené kotě se zlomeným ocáskem. Nyní je v péči kočičího spolku.

Video
Video se připravuje ...

Dívka (5) v Brně našla popálené kotě se zlomeným ocáskem. Nyní je v péči kočičího spolku. Charitativní kočičí spolek Kryšpín

Fotogalerie
10 fotografií