„Aktuálně jsou úplně nesjízdné zastávky: Věchnov, Býšovec, Výrovice, Biskupice, Pulkov, Konice, Čížov, Pernštejn. Potíže se sjízdností jsou v Brankovicích, Brně, na hradu Veveří-Nové Dvory, Nemochovicích-Hvězdlicích, Račicích-Bukovince, Heršpicích a v Újezd u Černé Hory,“ uvedl na svém webu Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje Kordis.

Zpoždění skoro i hodina

Většina autobusů má podle stejného zdroje zpoždění v rozsahu 5 až 20 minut. Někde je to ovšem až 50 minut. O něco lepší situace je na železnici, kde mají vlaky zpoždění v rozsahu 10 až 20 minut. „Jen ojediněle mají více,“ doplnil Kordis.

Potíže se sjízdností jsou třeba mezi Otnicemi a Milešovicemi na Vyškovsku nebo u hradu Veveří, kde ráno sjel autobus ze silnice. „Záchranáři tam ošetřili jednoho člověka, kromě toho od rána zaznamenali několik úrazů po pádu na náledí nebo sněhu,“ řekla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Policisté evidují desítky nehod naštěstí bez vážnějších zranění. „Hned po půlnoci jsme řešili v Kunštátě na Blanensku v kopci uvízlý kamion, který převážel živá kuřata. Kdyby se déle vyprošťoval, mohla hrozit jejich smrt. Bylo potřeba jednat rychle,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

VIDEO: K transportu pacientky do sanitního vozu využili hasiči sáňky jednoho ze sousedů.

Video
Video se připravuje ...

K transportu pacientky do sanitního vozu využili hasiči sáňky jednoho ze sousedů. HZS MSK

Fotogalerie
7 fotografií