Bude se jednat o 167 bytů v osmi domech. „Nejnižší ceny bytů začínají na 118 tisíc Kč/m². Bude se tak jednat o ceny nižší, než je současný brněnský průměr novostaveb, který je 127 tisíc Kč/m². Nejmenší jednotky budou mít plochu 30, ty největší i přes 100 m². Každý byt od velikosti 2+kk bude mít v ceně parkovací místo,“ uvedl jménem developera Tashi Erml.

Zelené střechy i fotovoltaika

Nová čvrť začala vznikat v blízkosti Velkého brněnského okruhu. „Přestože ve čtvrti vznikne množství parkovacích míst, nebudou vidět. Umístili jsme je do podzemních garáží. Na povrchu tak bude klidné a bezpečné prostředí s množstvím zelených ploch,“ vysvětlil Dalibor Lamka, výkonný ředitel společnosti Trikaya, která se do výstavby pustila.

Zelené budou i střechy domů, které budou navíc osazeny fotovoltaickými panely. „Provoz zároveň umožní úsporné hospodaření s vodou. Ve čtvrti vznikne i sportoviště, hřiště, mateřská školka a nabídka obchodů a služeb,“,“ dodal.

Místo »Ergonky«

Obytná čtvrť se nachází ve strategické lokalitě Maloměřic a Obřan, v místě brownfieldu po nikdy nezprovozněné továrně Ergon. Je pro ni charakteristické unikátní propojení města a přírody.

V těsné blízkosti Čtvrti Pod Hády se nachází Růženin lom a přírodní rezervace Hádecká planinka, která je součástí chráněné krajinné oblasti Moravský kras.

VIDEO: Unikátní bytový dům vznikne v Brně i v bývalém kamenolomu.

Video
Video se připravuje ...

V bývalém kamenolomu v Brně vznikne unikátní bytový dům. Rezidence Diorit

Fotogalerie
5 fotografií