„Velké škody napáchala bouřka na území Brno-Jih, kde jsme zasahovali nejvíce. Na ulici Hájecká došlo k utržení střechy z firemního objektu a tato střecha poté poškodila další okolní stavby v okolí. V celé této oblasti jsme evidovali mnoho popadaných stromů, jak na komunikaci, tak i na zaparkovaná vozidla,“ uvedl mluvčí hasičů Štěpán Komosný.

Na ulici Ráječek v Brně hasiči s výškovou technikou zabezpečili padající štít jednoho z rodinných domů. Nejvíce zásahů jsme zaznamenali v souvislosti s odstraňováním popadaných stromů a ulomených větví,“ upřesnil mluvčí hasičů.

Meteorologové dokonce zaznamenali supercelu. „Postupovala ze Znojemska na severovýchod do oblasti Brna. Vyskytovali se v ní intenzivní srážky, kroupy o velikosti kolem 3 cm a nárazy větru kolem 80 km/h, lokálně byly i silnější,“ uvedl na svém facebookovém profilu Český hydrometeorologický ústav.

Následkem supercely bylo zastavení vlaků mezi Brnem a Chrlicemi. „Kvůli poruše na trakčním vedení jsme museli zavést náhradní autobusovou dopravu,“ řekl mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.
Fotogalerie
19 fotografií