Během středečního odpoledne musel Dopravní podnik řešit hned několik situací, kdy byla hromadná doprava zkomplikována v důsledku prudkého lijáku.

Autobusy a tramvaje

Autobusovou a tramvajovou dopravu zdrželo hned několik událostí. Na Praze 5 došlo k zatopení podjezdu do Zlíchovského tunelu, na Praze 3 došlo k zatopení Olšanského náměstí, kde vzniknul dočasný rybník. Zaplaveny byly i některé další silnice, v důsledku čehož došlo ke zpoždění, případně odklonu autobusových linek.

Zejména v centru, ale i v přilehlých částech došlo k zaplavení nebo znečištění většího množství výhybek. Dále bylo zaplaveno několik tratí, kterými pak tramvaje nemohly projet a nabíraly zpoždění.

Metro

S vodou ve vestibulech nebo podchodech si museli poradit hned na několika místech. Ve všech případech nebyl provoz metra omezen.

Nejvážnější situace byla na Muzeu. „Dne 16. 8. 2023 v 18:20 hod. došlo k zatopení přívalovým deštěm a vodou z kanalizace veřejného WC cca 1/3 veřejného podchodu, včetně II. a III. výstupu Václavské náměstí a výstupu Čelakovského sady,“ sdělila Blesku Aneta Řehková, tisková mluvčí Dopravního podniku hl. m. Prahy. Vodu z podchodu odčerpávali přivolaní hasiči mezi 19. a 20. hodinou.

Hasiči zasahovali i na stanici metra Ládví, kde odčerpali vodu ze zaplaveného podchodu. Voda natekla i do stanice Nádraží Holešovice, kde se to ale obešlo bez zásahu hasičů.

Menší záplavy vestibulu metra byli svědky i ti, kteří se před deštěm schovávali ve stanici metra Flora.

Video
Video se připravuje ...

Takhle to vypadalo ve vestibulu stanice metra Flora během středeční bouřky, 16. 8. 2023 Anastazie Podhůrská

Fotogalerie
15 fotografií