„Někdy tu s dětmi čekám i pět minut, než máme s dětmi šanci bezpečně projít. Auta tady projíždějí, jakoby tady žádný přechod ani nebyl,“ popsala Blesk.cz své trable paní Jana, která pravidelně kvůli nákupům přechází přes silnici poblíž supermarketu Lidl.

Problém nastal zhruba před měsícem, kdy Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) opravovalo silně poškozený úsek této silnice. Vyfrézování stávajícího povrchu a nalití nového asfaltového koberce bylo velmi rychlé.
Video
Video se připravuje ...

Přechody ve Veselí nad Moravou jsou na silnici I/55 velmi nebezpečné. Hynek Zdeněk

Silničářům zabraly práce jen pár dnů a hotovo měli dokonce už před termínem. Tedy hotovo, na vyznačení přechodů se nějak zapomnělo...

Počasí nebo špatná domluva?

Kde se tedy stala chyba? Podle radnice může za chybějící přechody počasí a podle silničářů zase špatná domluva.

„Situace ohledně obnovy vodorovného dopravního značení na silnici I/55 nás velice mrzí a chápeme citlivost tématu. Problém nastal v komunikaci mezi účastníky opravy,“ vysvětlil mluvčí ŘSD Miroslav Mazal.

Podle radnice ale plány silničářů zhatily vytrvalé deště. „Město si je vědomo problémů, které na místě vznikají. Proto opakovaně urguje vyhotovení značení. Realizace bohužel musela opakovaně odložena z důvodu deštivého počasí,“ uvedl Marek Košut z kanceláře starosty.

Nyní silničáři slibují rychlou nápravu. „Po urgenci je situace stabilizovaná a k obnově značení dojde v pátek 11. srpna,“ přislíbil Mazal.

Fotogalerie
8 fotografií