Do krizového centra na základě návrhu Orgánu sociálně-právní ochrany dítěte putoval chlapec v uplynulých dnech přímo ze školy.

Poslední rok a půl se hoch s otcem vídal pouze pod dohledem odborníků. Na asistovaném styku trvala matka, otec s ním už ale nesouhlasil. Školákovi podle zápisu zprávy o asistovaném styku na tátovi vadí, že ho otec neposlouchá a že nikdy nepřizná chybu.

Nová škola, matku neuvidí

„Předpokládáme, že v neutrálním prostředí se bez ovlivňování nezletilého ze strany matky a současně s odbornou podporou podaří obnovit a zlepšit jeho narušený vztah s otcem. Podle našeho názoru matka v podstatě dlouhodobě usiluje o vyloučení otce z výchovy,“ stojí v návrhu podle serveru novinky.cz, který na případ upozornil.

Městský soud návrhu vyhověl, chlapce na tři měsíce poslal do krizového centra, změnil mu školu a nesmí dva měsíce vidět matku.

Prý ho ovlivňuje matka

Podle soudu i sociálky je kluk ovlivňován matkou, v rozhodnutí pro to nejsou ale žádné důkazy. „Režim asistovaných styků nepřináší žádný velký posun v navázání vztahu s otcem, kdy v tomto směru není dostatečná součinnost obou rodičů a jejich sebereflexe. Nezletilý je asistovanými styky stresován. Je zcela pod vlivem matky a dochází u něj nepochybně k vývoji syndromu zavrženého rodiče,“ napsala do rozhodnutí soudkyně.

VIDEO: Čtyřikrát rozvedený Vyskočil: Nejlepší vztah mám s Anife, S Andrlovou nás srovnala vnučka!

Video
Video se připravuje ...

Čtyřikrát rozvedený Vyskočil: Nejlepší vztah mám s Anife, S Andrlovou nás srovnala vnučka! Blesk TV