Záchranáři na něm pózují s nejrůznějšími živočichy. Např. se včelami, kde fotku doprovází slogan: „Pilní tedy jsme, dnes a denně… jako včeličky.“ Nebo u fotky sličné záchranářky se psem dopsali: „Počasí, že by psa nevyhnal? My jedeme vždycky. Ať prší, sněží, silnici pokryje ledovka nebo řádí tornádo.“

Kmotrem je Isteník

„Pomáháme rádi, a proto výtěžek z prodeje kalendáře půjde na dobrou věc,“ vysvětlila výběr zoo ředitelka jihomoravské záchranky Hana Albrechtová, která jako kmotra kalendáře vybrala herce Michala Isteníka.

V zoo už nyní ví, jak pomoc využijí. „Vybranou částku použijeme ke zlepšení kvality života zvířat. Podpora se bude týkat více druhů. Kromě menších úprav ve stávajících expozicích chceme pořídit speciální pomůcky k udržení fyzické a psychické zdatnosti zvířat,“ upřesnil ředitel Zoo Hodonín Martin Krug.

Kalendář si zájemci mohou pořídit na ředitelství jihomoravské záchranky v Brně – Bohunicích za 300 korun. Přijít si pro něj mohou v pracovních dnech mezi 8.00 až 15.30. S koupí by ale rozhodně neměli otálet. K dispozici je pouze 500 kusů, které po zkušenostech z minulých let, brzy zmizí.

VIDEO: Jednotky Integrovaného záchranného systému upozorňují řidiče, že při nejrůznějších problémech potřebují, aby je řidiči pouštěli. Zachraňují tím lidské životy i majetek.

Fotogalerie
21 fotografií