„Jsme v situaci, že zvolené místo naproti univerzitního kampusu chce univerzita využít pro stavbu infrastruktury farmaceutických, medicínských a přírodovědeckých oborů,“ řekla primátorka Markéta Vaňková (45, ODS).

Budou hledat jinde

Město proto podle ní bude muset zřejmě najít jiné vhodné místo. To samozřejmě výstavbu značně komplikuje a oddaluje. Smlouvu o výstavbě přitom radnice uzavřela již v roce 2018. Následně vydané stavební povolení nyní zaniklo.

O výstavbu haly dlouhé roky usilují atleti, kteří na zastupitelstvo přinesli petici za její postavení. Podepsalo ji pět tisíc lidí. V zimě totiž nemají kde trénovat. Za výstavbu haly se přimlouvala i bronzová medailistka z olympijských her v roce 1996 v Atlantě a mistryně světa z roku 1997 Šárka Kašpárková.

Původní náklady na halu měly být asi 800 milionů korun. Pro diváky měla nabídnout 2 200 míst v hale a 170 parkovacích míst před sportovištěm. Sloužit měla nejen atletům, ale i studentům Masarykovy univerzity. Postupně náklady rostly, až se dostaly přibližně na dvojnásobek.

VIDEO: Největší atletickou hvězdou české historie byl bezesporu Emil Zátopek.
Video
Video se připravuje ...

Emil Zátopek – vítězství, které už nikdo nepřekoná Videohub


Fotogalerie
6 fotografií