„Krátce po poledni byla při namátkové kontrole na D2 u slovenských hranic zastavena dodávka, ve které se tísnilo 31 migrantů. Převaděč byl na místě zadržen. Zajištěné cizince policisté autobusem převezli na registrační místo v Břeclavi,“ uvedli jihomoravští policisté na Twitteru.

Celkem k dnešní 13. hodině zajistili 265 cizinců, což je více než za celé úterý, kdy bylo zadrženo cizinců 194.

Kvůli zvýšené migraci hlavně Syřanů zavede Česko od čtvrtka na hranicích se Slovenskem kontroly. Konkrétně se to týká 17 silničních, sedmi železničních a tří říčních přechodů.

Video
Video se připravuje ...

Jihomoravští policisté při zadržení skupiny 74 migrantů. Policie ČR

Na jiných místech nebude možné od půlnoci ze středy na čtvrtek minimálně dalších deset dnů státní hranice překračovat, policisté budou hlídat i takzvanou zelenou hranici. Během středy na kontrolních stanovištích vzniká zázemí. Policisté z jiných krajů se přesouvají k hranicím.

Od začátku letošního roku zajistili policisté na území republiky téměř 12 tisíc migrantů. To výrazně překračuje čísla z roku 2015, kdy v Evropě vrcholila migrační krize. Současně zadržela 125 převaděčů, zatímco v minulých letech šlo řádově o jednotky či nižší desítky případů ročně.

Fotogalerie
5 fotografií