Část členů zastupitelského klubu po rozpuštění brněnské organizace znovu vstoupila do obnovené brněnské organizace ANO. Bývalý primátor Petr Vokřál, už dříve z ANO vystoupil a nově se nyní členem znovu nestal, přesto klub vede.

Kromě něj je v zastupitelském klubu například starostka městské části Královo Pole Karin Karasová, bývalý primátorův náměstek Richard Mrázek, brněnský předseda organizace ANO René Černý nebo bývalý radní města Marek Janíček.

Šest zastupitelů zvolených v roce 2018 za ANO dál zůstává jako nezávislí. Mezi ně patří například Jiří Faltýnek, Petr Dvořák nebo David Aleš.

Volby v roce 2018 vyhrálo ANO, které získalo 18 mandátů. Skončilo ale v opozici spolu s SPD, koalici vytvořila ODS s Piráty, KDU-ČSL a ČSSD.

Stoka srazila vaz

ANO po volbách řešilo v Brně problémy v souvislosti s kauzou Stoka. V té kvůli údajnému ovlivňování zakázek v městské části Brno-střed čelí obžalobě 11 lidí a dvě firmy včetně bývalého místostarosty Brna-středu Jiřího Švachuly (dříve ANO).

Vokřál kvůli možnému napojení některých lidí na kauzu navrhoval zrušení některých organizací hnutí v Brně. Předsednictvo ANO na jeho návrh nejprve přistoupilo, potom ale rozhodnutí zrušilo. Vokřál proto z hnutí odešel.

Předseda ANO Andrej Babiš pak předloni rozpustil brněnskou organizaci ANO, která znovu vznikla loni a postupně do ní vstupují členové. Část z nich už dříve v ANO byla.

VIDEO: Ukažte to pořádně, nabádal Babiš primátora kvůli nové hale pro Kometu. Vokřál: Brno je rozkopané a je to dobře. (září 2018).

Fotogalerie
7 fotografií