Dopravní podnik města Brna (DPMB) musel na dvě hodiny přerušit linky tramvají 3 a 10. „Kvůli havárii na potrubí jsme museli zavést náhradní autobusovou dopravu,“ uvedla mluvčí DPMB Hana Tomaštíková.


Vodu následně museli odčerpávat hasiči. „Voda z prasklého potrubí zaplavila blízkou silnici a tramvajovou trať. Jakmile se pracovníkům vodáren podařilo zastavit unikající vodu, nasadily jednotky čerpadla k odčerpání vzniklých lagun. Nánosy bahna z povrchu vozovky odstranily za využití asanačních lišt,“ popsal zásah mluvčí hasičů Filip Venclovský.

Video
Video se připravuje ...

V Brně v Bystrcké ulici opět prasklo potrubí. HZS JMK

K nehodě přitom došlo na stejném místě jako před necelým týdnem. „Podle prvotního ohledání místa havárie došlo k poškození opravné spojky, která byla použita při opravě havárie, ke které došlo 2. dubna,“ řekla Renata Hermanová, mluvčí Brněnských vodáren a kanalizací.


Podle vodařů došlo na počátku dubna k vůbec první havárii na přivaděči Vírského oblastního vodovodu na území města Brna. „Sklolaminátové potrubí má průměr 110 centimetrů, v provozu je od roku 2000 a životnost má 60 let. Měnit ho proto nebudeme,“ vysvětlila Hermanová.
Fotogalerie
8 fotografií