„V lokalitě za Lužánkami vznikne sportovně-rekreační areál s celoročním provozem, který bude sloužit široké veřejnosti, školám, sportovním klubům a dalším zájemcům,“ řekl mluvčí magistrátu Filip Poňuchálek.

Radní na středečním zasedání schválili investiční záměr na výstavbu centra a zahájili zadávací řízení na zhotovitele projektové dokumentace.

Celoroční využití

„Plánujeme, že areál nabídne v zimních měsících kromě moderního kluziště i rychlobruslařský ovál o délce 333,3 m splňující požadavky Mezinárodní bruslařské unie (ISU) pro pořádání juniorských závodů a hokejové hřiště 60 m x 30 m,“ vysvětlil radní pro oblast sportu Jaroslav Suchý. Odhad celkových nákladů je 170 milionů korun.

Současný sportovní areál, který se za Lužánkami nachází, se potýká s řadou potíží. „Sportoviště je nezastřešené, často je vystaveno silnému větru, sluneční svit pak způsobuje roztávání ledu a zkracování zimní sezony. V létě se hřiště a budova se šatnami neúměrně zahřívá. V rámci rozvoje celého areálu chceme sportoviště zmodernizovat a vytvořit tak celoročně využívané multifunkční zařízení,“ vysvětlil Suchý.

Tribuny a zastřešení

Nejdříve by měla být rozšířena stávající budova a vytvořeny plochy pro hokej a malou kopanou, bruslení a míčové sporty. Ve druhé etapě bude postaven ovál pro rychlobruslení, tribuny a zastřešení.

„Nyní se bude hledat projektant, který v průběhu následujících 12 měsíců vypracuje potřebnou dokumentaci,“ doplnil Poňuchálek. Předpokládané náklady na vypracování projektové dokumentace se odhadují na 5,5 milionu korun.

VIDEO: Nevšední koncert si na stadionu v Brně za Lužánkami nenechaly ujít posádky 500 aut. Víc se jich nevešlo.

Video
Video se připravuje ...

Nevšední koncert si na stadionu v Brně za Lužánkami nenechaly ujít posádky 500 aut. Víc se jich nevešlo Jiří Nováček

Fotogalerie
14 fotografií