„Provoz zahájíme v pátek hudbou a rockovým zpěvem. Určitě nasadíme i film V síti, který vnímáme jako důležitý a byl o něj zájem už před koronavirem. Promítat budeme i snímek Vlastníci, který jsme před tím nestihli nasadit. S novými snímky je problém, protože v USA kina stojí,“ vysvětlil Marek Procházka, vedoucí kina Morava ve Veselí nad Moravou.

Nepromítá zatím například ani břeclavské kino Svět či síť Cinema City. Ta upozorňuje i na to, že je trápí přijatá opatření kvůli koronaviru: „Kvůli aktuální situaci a omezením, nedokážeme divákům dodat takový filmový zážitek, na který jsou u nás zvyklí. Vedení Cinema City se proto rozhodlo prozatím znovuotevření svých kin odložit,“ vyvěsilo Cinema City na svých webových stránkách.

Provoz naopak zahájilo již kino Svět v Hodoníně. „Zahájili jsme hned od 11. května. Jako první jsme promítali snímek V síti, na který přišlo 66 lidí.  Promítáme zatím jednou denně. Někteří distributoři zvažují, že vypustí odložené premiéry. Uvidíme jaká bude nabídka. Zatím toho moc není,“ přiznal Marcel Řimák, ředitel hodonínského Domu kultury.

Podobně jsou na tom ve Znojmě. „Oba naše sály kina Svět už využíváme. Máme ale v nich sníženou kapacitu na 50 a 35 míst. V průměru zatím chodí kolem desíti lidí. Lidé si ještě na znovuotevření nezvykli. Čekáme nyní hlavně na film 3Bobule, který jsme promítali v předpremiéře 11. března, premiéra byla poté kvůli koronaviru odložena,“ řekl Tomáš Rösner, jednatel kina Svět.

Jedním o očekávaných snímků bude 3Bobule. Premiéra přitom měla být už v březnu.
Video
Video se připravuje ...

Lukáš Langmajer o filmu 3Bobule: Ta role je neřízená střela! Bioscop