Rodina Alexie zatím stále nedostala vyrozumění od soudu. Dívka začíná věřit, že by se jí její velký sen - zůstat doma společně s maminkou a třemi sourozenci - mohl splnit.

„To by bylo skvělé,“ řekla dívka  Blesk.cz. Soud ji poslal na půl roku do krizového centra a následně ji přiřkl na výchovu otci, který žije v Prešově a kterého se dívka podle svých slov bojí.

„Navíc se aktivně začala připravovat na talentové zkoušky na taneční konzervatoř, baletu se věnuje již několik let. Hodně ji baví,“ vysvětlila Ajka.


Video
Video se připravuje ...

Dívka (11) má být umístěna do péče k otci, z něhož má strach. Hynek Zdeněk

Otec dívky už delší dobu neprojevuje o svou dceru žádný viditelný zájem. „Nepřijel za ní, neposlal jí žádný dárek, ani přání k Vánocům či novému roku. Kde se vytratil zájem o dceru, nevím,“ upřesnila máma Alexi

Případ Alexie

Dívka vyrůstá společně se svou maminkou Ajkou a sourozenci v rodinném domě na Brněnsku. Její otec pan J. (uvádíme pouze jeho počáteční písmeno z toho důvodu, že se odvolává na GDPR a trvá na zachování anonymity – pozn. red.). soud přesvědčil, že exmanželka brání styku jeho dcery s ním. Krajský soud v Brně poté rozhodl, že má být dívka umístěna do krizového centra a od července 2020 má jít k otci do Prešova. Návštěvy za ní tam má mít naopak její matka.

Dívka Blesku ovšem jednoznačně řekla, že se s otcem nechce stýkat, protože se ho bojí. Viděla, jak otec její mámu bil. Kvůli napadení dokonce seděl pan J. půl roku ve vazbě. Renovované psycholožky a psychiatričky se shodují: Matka dívce nijak nebrání, právě naopak, snaží se dceru vždy motivovat, aby se s ním setkala, ale dívka má z otce strach. Ajka přitom za každou takovou nevydařenou návštěvu musela platit pokutu pět tisíc korun.

Fotogalerie
23 fotografií