Údolní se opravovala od náměstí Míru ke křižovatce s Úvozem, oprava směrem do centra ke Komenského náměstí se chystá a mohla by začít nejdříve za dva roky.

Při příležitosti otevření ulice vypraví dopravní podnik společně s Hvězdárnou a planetáriem Brno zvláštní tramvaj doprovázenou kosmonautem, kterým by měl být převlečený ředitel hvězdárny Jiří Dušek.

„Vypravíme tramvaje z Komenského náměstí v 18 hodin. Pojede dosud dlouhodobě odstavená a nyní zprovozněná tramvaj K3R. V interiéru bude mít tematické polepy připravené ve spolupráci s hvězdárnou,“ uvedla mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková.

Na tramvaje si počkali lidé dlouho

Po slavnostní jízdě se očekává opětovné zprovoznění tramvajové linky 4 až na náměstí Míru. V celé trase do Obřan pojede po více než roce a půl, protože se rekonstruovala také ulice Valchařská a Maloměřický most.

„Do večerního ukončení provozu ještě zůstane v provozu autobusová linka x4. Noční linka N89 pojede již z neděle na pondělí po pravidelné trase ulicí Údolní,“ uvedla Tomaštíková.

Zastávka autobusové linky 68 se vrátí do tramvajové smyčky ze začátku ulice Březinovy od pondělního rána.

Brno v minulých letech opravilo řadu velkých ulic, jako byla Husova, Milady Horákové, Minská, Horova, Pionýrská či Valchařská, nyní opravuje část Cejlu a Zábrdovické včetně Zábrdovického mostu. V nejbližších letech plánuje opravovat kromě druhé části Údolní také Benešovu, Štefánikovu či Veveří.

VIDEO: Cinkání tramvají se po roce opět rozlehne i Údolní ulicí.