Požár zasáhl střechu, půdní prostory se propadly do sálu, poničena je značná část interiéru. „Vnitřek už je ale vyčištěný, všechno šlo pryč, parkety i obklady,“ uvedl místostarosta Jiří Dvořák.

Stavební firma by měla začátkem příštího týdne začít odstraňovat zbytky střechy, následující týden začne usazovat nové vazníky. „Máme slíbeno, že by práce měly skončit 15. ledna, ale vše bude záležet na počasí,“ konstatoval místostarosta.

Na rekonstrukci kulturního stánku mohou lidé přispět na transparentní účet 115-6732360287/0100.

Příčina požáruje stále záhada

K požáru vyjeli hasiči 21. září před polednem. Na místě zasahovalo 21 jednotek i chemická laboratoř. Plameny dostali pod kontrolu ještě ten den, likvidaci ale ohlásili až následující den odpoledne.

Oheň nikoho nezranil. Škoda je předběžně vyčíslena na více než 20 milionů korun. V kulturním domě neprobíhaly žádné práce, stejně tak na střeše. Jedna z teorií, proč vyšlehly plameny, hovoří o závadě na elektroinstalaci. „V současnosti nemohu k příčině požáru nic uvést. Vyšetřování pokračuje,“ řekl Blesku mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.  

V objektu z roku 1951 vedle místních kulturních akcí koncertovalo mnoho známých zpěváků a kapel, mimo jiné Olympic, Kabát nebo Karel Gott.

Fotogalerie
9 fotografií