Bývalý majitel likérky si má ve vězení odpykat šestiletý trest za krácení daní při obchodech s lihem. V minulosti mu soud opakovaně výkon trestu kvůli zdravotnímu stavu přerušil. „Tato osoba byla dodána policií do výkonu trestu po jeho přerušení ze zdravotních důvodů,“ potvrdila mluvčí brněnské vazební věznice Dana Krejčířová. Na kauzu upozornil server iROZHLAS.cz.

Jaroškova firma vyrobila v roce 2003 téměř 500 000 litrů denaturovaného lihu. Denaturační proces však podle soudu nebyl úspěšný, společnost líh neznehodnotila a nezaplatila z něj spotřební daň, i když z něj vyráběla nemrznoucí směs. Lihovarník a podnikatel podle verdiktu způsobil státu škodu 70 milionů korun. Soud jej za to poprvé poslal do vězení už v roce 2012.

Nástupu do vězení se vyhýbal

Soud mu pak přerušil výkon trestu celkem čtyřikrát, další odklad však podle vězeňské mluvčí soud odmítl a lihovarníkovi nařídil vrátit se za mříže. Jarošek do vězení ale nenastoupil. Měl přerušení ze zdravotních důvodů, to mu nebylo prodlouženo a odsouzený se vyhýbal nástupu do výkonu trestu,“ řekla Krejčířová.

Jarošek se vyhýbal vězení opakovaně. Policie jej v polovině července zatkla v olomoucké nemocnici a za dveřmi jeho pokoje se policisté střídali ve střežení zhruba šest týdnů. Podnikatel pak znovu požádal o přerušení trestu ze zdravotních důvodů. Trestu se vyhýbal i před tím, kdy se tři čtvrtě roku skrýval na Slovensku. V březnu 2014 ho policie zatkla v penzionu v okrese Nové Zámky.