Hlavní nástraha pro fanoušky číhá na dálnici D1 u exitu Kývalka. „Řidiči jedoucí po D1 od Prahy musí před exitem Kývalka zůstat v pravém pruhu, levý pruh přechází kvůli omezením a opravám do protisměru a nedá se z něj k Masarykovu okruhu sjet. Totéž platí pro opačný směr od Brna, jeďte v pravém pruhu," upozorňuje jihomoravský policejní ředitel Leoš Tržil.

Kdo by se zmýlil, musí sjet na exitu 190 do Brna-Bohunic a podstoupit návrat k Masarykovu okruhu ve dvou variantách. Opět do dálnici D1 nebo po silnici číslo 602 přes Bosonohy a Popůvky.

Posílená MHD

Diváci mohou z centra města na okruh využít linky 400. Ta pojede z Mendlova náměstí na zastávku Automotodrom, Start, v pátek a v sobotu od 6.30 – do 21.00, v neděli jen do 19.00, zato v minutových intervalech. „Minimálně polovina vozů bude klimatizovaná," přislíbil provozní ředitel dopravního podniku Jan Seitl.

Další linka X pojede kolem okruhu a mezi kempy a parkovišti, v provozu bude od 7 do 19 hodin. Obě linky jsou bezplatné.

Video
Video se připravuje ...

Noční zábava fanoušků Velké ceny Brna v kempu u Ostrovačic. Zdeněk Matyáš

Vstupenky

 „Poslední kusy zbývají na sedadlové tribuny, naopak dostatek je na přírodní tribuny. Platit lze hotovostí i kartami. Víkendové vstupenky začínají na ceně 2300 Kč," uvedl tajemník Spolku pro GP ČR Adam Svoboda. Pro fanoušky nejlepší volbou je vstupenka GOLD za 2900 korun, díky které má volný průchod mezi všemi tribunami včetně tunelů Starta Schwantz. Výhodná je i vstupenka SILVER za 2300 korun, která umožní volný průchod na čtyři přírodní tribuny.

Parkování

Parkovací plochy pro fanoušky v okolí Masarykova okruhu pojmou tisíce aut i motorek. Mezi nejvytíženější patří parkoviště u tribuny D, P-VN (pro držitele vstupenek Silver na tribuně G), autobusy parkují u hlavní brány areálu, velkou kapacitu nabízí pole a hájenka Ostrovačice, kemp Žebětín (hasiči). Cena za denní parkování pro motorku je 150, pro auto 200 korun.

Nocleh přímo u trati!

Pořadatelé fandům nabízejí, aby nocovali přímo na přírodní tribuně A. Dva balíčky v ceně 3900 a 6900 korun zahrnují vstup na přírodní tribuny, hlídané parkoviště, projížďku po dráze za vodičem, velkoplošnou obrazovku na tribuně a večerní doprovodný program. Mezi nejoblíbenější kempy v okolí patří ty v Ostrovačicích s kapacitou od stovek až po několik tisíc ubytovaných.

Přísné kontroly

Pro Grand Prix ČR platí 1. stupeň ohrožení terorismem. Policie chystá pyrotechnické prohlídky tribun, na vybraných místech umístí betonové zábrany. Diváci se musejí připravit na důkladné prohlídky u všech vstupů. Vypomáhat budou i policisté ze Slovenska, Rakouska a Slovinska.     

Informace

Důležité informace pro návštěvníky akce zajistí opět Zelená vlna Radiožurnálu. Dopravní zpravodajství bude vysílat každou půlhodinu, ráno a při pátečních a nedělních dopravních špičkách každých 15 minut. K dispozici bude i motohlídka, která bude sledovat nejvytíženější místa v Brně a v okolí okruhu.

Největší nápor? Neděle

Organizátoři i policie upozorňují, aby se v neděli motoristé D1 u Brna raději vyhnuli. V pohybu bude cca čtvrt milionu návštěvníků Velké ceny, po skončení programu se čekají zácpy na všech směrech. Policie slibuje rozsáhlé kontroly, kdy bude zjišťovat původ vozidel. „Je to cesta, jak zabránit krádežím,“ tvrdí jihomoravský policejní šéf Leoš Tržil.

Češi na startu

Čeští jezdci budou tahákem pro domácí fanoušky. V královské kubatuře Moto GP se představí domácí Karel Abraham, v Moto3 Jakub Kornfeil a na divokou kartu startuje sedmnáctiletý Filip Salač.

Veškeré info ke Grand Prix České republiky najdete ZDE 

Video
Video se připravuje ...

Takhle si bujarou noc v ostrovačickém kempu Start užívali slovinští fanoušci. Jednu z motorek túrovali, až uši brněly! Zdeněk Matyáš

Fotogalerie
18 fotografií