Jde o mosty nad ulicemi Hybešova/Úzká a Opuštěná. Průjezd je v obou případech zachován, pracovat se bude po etapách,“ ujistila mluvčí brněnského magistrátu Zuzana Šrámková.

Konkrétně na ulici Opuštěná došlo ke zúžení, po kterém zůstaly řidičům k dispozici dva jízdní pruhy v každém směru. V ulici Úzká je doprava svedena vždy jen do jednoho jízdního pruhu. Pracovat se zde bude po etapách až do 5. října.

Tady je největší problém
Brno je snad rozkopané celé...
Autor: dopravniinfo.cz, Infografika Blesk.cz

1) křižovatka Koliště – Moravské náměstí
Kvůli pracím na inženýrských sítích je v obou směrech zúžena doprava ze dvou jízdních pruhů do jednoho. Kvůli lepší průjezdnosti brněnský magistrát dočasně na křižovatce zrušil přechod pro chodce. Oprava potrvá do 14. prosince 2018.

2) ulice Opuštěná
Kvůli opravě železničního mostu je v obou směrech zúžena doprava do dvou jízdních pruhů. Oprava potrvá do 5. října 2018.


3) ulice Křídlovická
Kvůli stavebním pracím je uzavřen levý jízdní pruh. Oprava potrvá do 27. července 2018.

4) ulice Svatopetrská a Dornych
Ve Svatopetrské ulici je kvůli stavebním pracem zachován jen jeden jízdní pruh. Dornych je zcela uzavřen kvůli přesunu tramvajové trati. Obě stavby spolu úzce souvisí. Oprava potrvá do 31. března 2019.

5) ulice Zvonařka
Kvůli stavebním pracím je provoz převeden do protisměru. Pro každý jízdní pruh zůstal jeden jízdní pruh. Oprava potrvá do 30. října 2018.

VIDEO: Kvůli špatnému načasování silničních oprav odvolal primátor Brna Petr Vokřál (54, ANO) náměstka Matěje Hollana (33, Žít Brno).