Mezi zájemci o cenné trofeje stál nejvýše dres s číslem 68 a jmenovkou Jaromír Jágr. V nabídce pochopitelně nechyběl ani dres hlavního protagonisty Martina Havláta, dále Tomáše Hertla, Radko Gudase, Petra Mrázka, Ondřeje Paláta či fotbalového brankáře Petra Čecha, který hájí branku londýnského Arsenalu.

V Brně si vyzkoušel hájit v úvodní třetině prestižního duelu svatyni Havlátova výběru a přes čtyři inkasované góly prokázal, že ohánět se lapačkou vcelku dokáže.  

Největší tahák? Dres s číslem 68 

K mání byly ovšem i dresy hráčů mistrovské Komety Brno, kteří se hvězdnému výběru postavili. A kolik museli zájemci o cenné trofeje z peněženek vytáhnout? Nejvyšší částka atakovala hranici 30 tisíc korun za Jágrův dres, přes 21 tisíc korun musel zájemce vysázet na stůl za Havláta.

Dres dvoumetrového slovenského obránce Zdena Cháry přišel na dvanáct tisícovek, šťastný majitel trofeje se jmenovkou Martina Erata musel zaplatit deset tisíc.

„Vím, jaké jméno má Kometa a hlavně jaké má fanoušky. Takový obrovský úspěch aukce mě ale opravdu překvapil a jsem za to nesmírně rád. Lůžka, která pořídíme, budou ve prospěch nejen pacientů, ale i personálu, který o ně pečuje. Moderní lůžka usnadňují ošetřovatelskou péči především ve snadnější manipulaci s pacientem,“ reagoval na hokejový počin ve prospěch nemocnice její ředitel Martin Pavlík.

Video
Video se připravuje ...

Kromě skvělého hokejového zážitku mělo loučení Martina Havláta s kariérou i charitativní rozměr. Dražba dresů vynesla 300 tisíc korun pro nemocnici u svaté Anny. Zdeněk Matyáš

Nemocnice u svaté Anny disponuje více než devíti stovkami lůžek. Z nich 390 potřebuje obměnu, třicet kusů pak akutně. Některá už slouží pacientům víc než čtyři desetiletí! Nemocnice očividně vsadila na partnerství se správným týmem. Ostatně z dřívější charitativní činnosti hokejistů už nakoupila mimo jiné rehabilitační pomůcky.
Fotogalerie
6 fotografií