Senior taxi je určeno pro seniory nad 65 let věku, držitele průkazu ZTP nebo ZTP/P. Nabídne zvýhodněné podmínky například při cestách k lékaři, do knihovny, k vyřízení na úřadech, na hřbitov, autobusové a vlakové nádraží,“ uvedl mluvčí hodonínské radnice Josef Horníček.

Penzista zaplatí za přistavení auta 20 korun, v případě čekání i čekací dobu. „Ta by byla účtována podle sazebníku taxislužby, tu město nemá dohodnutou. Nepředpokládáme ale, že by senior chtěl, aby na něj například čekal u lékaře. Domníváme se, že si taxík zavolá opět,“ vysvětlil mluvčí radnice.

Služba je omezena na šest jízd na osobu a měsíc. Senior si navíc může s sebou vzít jednu osobu jako doprovod. „Zájemcům o tuto službu stačí pouze se předem zaregistrovat na odboru sociálních věcí a školství hodonínské radnice a požadavek na přepravu hlásit telefonicky předem,“ upřesnil Horníček.

VIDEO: Mnozí penzisté vyžívají s minimem prostředků. Taxi, které je zaveze třeba přes celé město za dvacet korun, by jejich rozpočet moc zatížit nemělo.