Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Co čeká Brno v roce 2017: Revoluce na nádraží i v parkování, zavřené divadlo, koncerty

/
  • Pohled od Masarykovy ulice na rekonstruovanou budovu hlavního nádraží v Brně s nově navrženou úpravou přednádražního prostoru
    5. ledna 2017 ● 14:28

    Přesune se brněnské hlavní nádraží o necelý kilometr dál, nebo zůstane i po 178 letech na původním místě? Jak dlouho bude zavřené Janáčkovo divadlo a která rocková hvězda bude nejvíce táhnout?

  • 1.

    Hlavní nádraží

    O poloze brněnského nádraží není ani zdaleka rozhodnuto. Zatím ale vše nasvědčuje tomu, že zůstane na stejném místě.

    „Zahajujeme celkovou rekonstrukci nádraží, která potrvá až do roku 2020 a stát bude čtvrt miliardy korun,“ prozradil Jiří Hos, šéf firmy Brno new station development, která má budovu nádraží na 40 let v pronájmu.

    Magistrát navíc už od listopadu 2016 před nádražím výrazně zvýšil dohled. „Stoupl počet kontrol policistů a strážníků. Výrazně posilujeme úklid v nočních a brzkých ranních hodinách. U nádraží vzniknou i veřejné toalety za 4,3 milionu korun,“ vypočítal změny primátor Brna Petr Vokřál.


  • 2.

    Janáčkovo divadlo

    Smutnit budou asi divadelní fanoušci. V dubnu se totiž na dlouho naposledy zvedne opona Janáčkova divadla. Čeká ho 14 měsíců dlouhá rekonstrukce, která bude stát 650 milionů korun.

    „Konečně, nic nevydrží věčně, oprava je už potřeba! Janáčkovo divadlo je pro mne srdeční záležitostí, dodnes tam rád chodím na představení,“ řekl architekt Ivan Ruller, který divadlo dostavěl v roce 1965.

  • 3.

    Velká cena Brna

    Fanoušci motorismu si musejí poznačit do kalendáře změnu termínu letošního ročníku Velké ceny Brna. Pořadatelé se tím snaží přilákat více návštěvníků než v roce 2016.

    GP se v Brně bude konat od 4. do 6. srpna, tedy oproti loňsku o týden dříve, než se pojede Velká cena Rakouska. Termín a pozdější zahájení předprodeje se promítl do návštěvnosti. Vůči roku 2015 přišlo na závod o více než 60 tisíc návštěvníků méně,“ vysvětlil mluvčí Moto GP Adam Svoboda.

    Nejvýhodnější ceny vstupenek si zájemci zajistí koupí do 15. ledna. Poté bude jejich cena postupně stoupat.

  • 4.

    Parkování v centru Brna

    Od podzimu nastane v části Brno-střed revoluce v parkování. Řidiči už nebudou moci nechat auto tam, kde je volno. Brno totiž zavede zóny pro rezidenty, pro podnikatele v dané lokalitě a návštěvníky.

    Mela v Brně: Vykolejená tramvaj způsobila dopravní omezení ve městě.
    Autor: Jezdím pro Brno

  • 5.

    Hudební scéna

    Na letošní rok se mohou v Brně těšit hlavně fanoušci rockové hudby. Na konci března přijedou Smokie, v květnu Europe, Kiss a Phil Rudd, v září Nazareth a v listopadu Kabát. Příznivce taneční scény potěší už v únoru Alphaville, v květnu zazní v DRFG aréně hlas Josého Carrerase a fanoušky jazzu potěší v září Diana Krall.

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy