Bylo léto a Hanka se připravovala, že po prázdninách nastoupí do prvního ročníku střední školy ve Strážnici. S kamarády šla letos 13. července před šestou hodinou večer do parku. Na přechodu pro chodce jim řidič dal přednost, vešli tedy do silnice. V druhém jízdním pruhu je ale jiný motorista ignoroval a napral to přímo do Hanky.

Hanka zůstala ležet 20 metrů od přechodu, kam doletěla. Utrpěla krvácení do mozku, poranění hrudníku, zlomeninu stydké kosti a zlomeninu baze přední jámy lební,“ popsala nehodu její matka Vendula (39). Život dívce zachránil jen okamžitý transport vrtulníkem do nemocnice.

Úspěšná mažoretka je nyní v rehabilitační léčebně a  neobejde se bez cizí pomoci. Nikdo z lékařů přitom neví, jak se bude její stav vyvíjet. Podporu jí poskytuje hlavně máma a její rodina. Hanku trpělivě opět učí věcem, které dívka zvládala přibližně už před patnácti lety.„Hanka je citelně omezena v obvyklém způsobu života. Naději ale neztrácíme a hodně nám pomáhá podpora lidí nejen z Veselí nad Moravou, ale i z celé republiky,“ doplnila Vendula.

Řidič, který Hanku na přechodu srazil, čeká na soud. Případ pro vás budeme nadále sledovat.

Ráda pomáhala jiným

Než došlo k nehodě na přechodu pro chodce, byla Hanka velmi aktivní. Pomáhala například při zápisu dětí do první třídy základní školy, spoluorganizovala spaní ve škole, zapojovala se do organizování jarmarku atd.

Fotogalerie
5 fotografií