Takzvaný Ski Prigl by se spouštěl ze severního svahu kopce Chochola k Rokli u přehrady. Sjezdovka má mít takřka stejné parametry jako jeden ze svahů v lyžařském ráji na Dolní Moravě. A během pár dní na podporu areálu nasbíral Trčala už 1 365 podpisů. Nejen z Brna, ale celé Moravy.

„V Brně sjezdařský svah chybí. Sjezdovka by poskytla možnost udělat školám levné kurzy pro děti, klubům pravidelné tréninky bez nutnosti dojíždět na hory. Odpoledne by ji místo sjíždění drog mohla sjíždět mládež a večer by se po práci na dvě hodiny sklouzli dospělí,“ tvrdí Trčala.

Ke stavbě ovšem potřebuje, aby město získalo potřebný pozemek. Firma Lesy města Brna už proto jednala se současným majitelem, Lesy České republiky, o směně za jiný pozemek. Jenže státní podnik pozemek měnit nechce a trvá kvůli klimatickým podmínkám na jeho trvalém zalesnění.

Pavel Trčala ale svůj sen hodlá dotáhnout do konce. V hledáčku má ještě dva kopce u silnice Brno-Svitavy. Jejich přesnou polohu ale nechce do konečného projednání s úřady prozradit.

Plánované parametry sjezdovky

Délka: 540 metrů. Převýšení: 120 metrů. Sklon: 14 stupňů (23 procent). Šířka tratě pro dospělé: 50 metrů. Vlek: kotvový a talířový.

Kapacita parkoviště: 160 vozidel. Zastávka MHD: 120 metrů. Vzdálenost z centra Brna: 12 km.

Délka tratě pro sjezd horských kol: 1260 metrů.

Kdo je Pavel Trčala

Pracoval jako konzultant pro Světovou banku ve Washingtonu a v Africe, vystoupal na Mt. Everest, pomáhal organizovat import masa z Uruguaye. Po návratu do Brna založil sportovní firmu, v zimě vypravuje jednodenní zájezdy na hory a v létě na vodní lyžování a wakeboarding. Jeho sestrou je zpěvačka Hana Robinson.

Fotogalerie
10 fotografií