Svědci dispečery upozornili, že Chrlicemi jezdí fabie, jejíž řidič se chová velmi podivně. Vždy jen prý objede blok, chvíli sedí ve vozidle nebo kolem něj popochází, a potom znovu autem obkrouží několik nejbližších ulic. Tento scénář se podle volajících opakoval už přibližně hodinu,“ informoval mluvčí brněnské policie Jakub Ghanem.

Hlídka řidiče dostihla. „Na očích měl rozbité brýle, čehož si do té doby sám nevšiml, a u sebe neměl osobní doklady ani dokumenty od vozidla. Strážníkům nejprve tvrdil, že žádný alkohol nepil, popřál jim dobrou noc a opakovaně se z místa pokoušel odejít. Po několika minutách se ovšem přiznal a oběma členům hlídky hned vzápětí nabídl tisícikorunu za to, že ho pustí domů,“ dodal Ghanem.

Při následné zkoušce na požití alkoholu nadýchal 1,94 promile, výsledek potvrdila i kontrolní zkouška po pěti minutách, jejíž výsledek byl 1,91 promile alkoholu. Strážníci proto přivolali státní policisty a muže jim předali pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu. Za nabídnutí úplatku úřední osobě hrozí vězení v délce jednoho roku až šesti let,“ uzavřel mluvčí. Řidiči velmi uškodilo, že mnohokrát lhal.

Video
Video se připravuje ...

Městská policie v Brně dopadla na Štědrý den opilého řidiče. Městská policie Brno