V dalších deseti bodech přistoupily obě strany ke kompromisnímu řešení, u dalších pěti se dohodly, že některé problémy dále rozpracují. Další schůzka je naplánována na 11. prosince.

Požadavek na růst mezd dopravní podnik vyčíslil na 130 milionů korun. "Jsme zklamaní, že vedení nepřišlo s žádným návrhem a řeklo nám, že nemá kritéria od města, o jakém růstu může vyjednávat. Probereme tento stav v odborech a vyzveme vedení, aby na návrh nějak reagovalo. Také se obrátíme na město. Teprve pak bychom zvažovali další možnosti, které nám zákon dává," řekl Weinstein. Město hraje v jednání klíčovou úlohu, protože je jediným akcionářem dopravního podniku a v posledních letech přispíval dopravnímu podniku více než 1,7 miliardy korun ročně.

Druhým nevyřešeným problémem zůstává bodové ohodnocení řidičů. Podle Hailichové dostávají řidiči kladné i záporné body. "Jenže za některé prohřešky je řidič trestaný dvakrát, což vnáší velkou nervozitu do vztahů. Je to pro nás zásadní," řekl Weinstein. Potíž podle něj spočívá v tom, že pokud řidič například přejede výhybku vyšší než povolenou rychlostí, sníží se mu v daném měsíci výkonnostní odměna. "Zároveň dostane trestné body podobně jako řidiči a půl roku dostává třeba o 20 procent nižší výkonnostní prémie," řekl.

Aktuální kolektivní smlouva platí do konce dubna 2016. Odborářům před dnešním jednáním vadilo, že s nimi od září vedení podniku nejedná a nereaguje na jejich návrhy. Vedení dopravního podniku to však odmítá. Tvrdilo, že se jednání konají podle domluvy. Dopravní podnik patří k největším zaměstnavatelům v kraji, pracuje pro něj 2700 lidí.