Sport a cirkus prý mají hodně společného. „Máme arény, věrné diváky a předvádíme občas pěkné divadlo, až se tají dech,“ nechal se včera slyšet při křtu životopisné knihy o cirkusovém principálovi fotbalista Švancara.

S Jaromírem Joo si pak slíbili, že v příští sezoně by se mohlo odehrát pár cirkusových představení v areálu ožívajícího stadionu. „Vážíme se takové možnosti. Víme, že Lužánky jsou pro Brňáky málem posvátné,“ poznamenal Joo, který 30. srpna oslavil již 60. narozeniny.

Oba muži přitom věří, že jejich spojení může přilákat na brněnský stadion největší diváckou návštěvu v historii českých cirkusů. Do té doby, než se smělé plány doladí, vyběhají se potřebná povolení a narýsuje kalendář turné, si musejí brněnští diváci zajít do cirkusu Jo Joo k basebalovému stadionu v Komárově.

A šoumen Švancara bude zase u toho! Nechal se vyhecovat a pozvat k vystoupení přímo do tygří klece. „Uf! Už teď mám trochu v kalhotách. Ale chlapské slovo se musí dodržet. Doufám, že tygři budou před vystoupením pořádně nažraní a mě si všímat nebudou,“ mrkl slavný plejer. Perná fotbalistova chvilka v kleci nastane zřejmě už tento týden – v úterý totiž začíná Jo Joo svou měsíční brněnskou štaci prvním podvečerním představením.

Víte, že:

K 60. narozeninám Jaromíra Joo vyšla životopisná kniha Zpověď principála, kterou napsal Hanuš Jordan. Knížku pokřtili v knihkupectví Dobrovský ve Vaňkovce kmotři Ondřej Neff, Jiří Pecha a Petr Švancara.

Fotogalerie
10 fotografií