Podle státní zástupkyně Evy Žďárské muž napadl známého zvlášť surovým způsobem v úmyslu usmrtit ho. V afektivním jednání vzal sekeru a opakovaně ho s ní sekal do různých částí těla. Napadený na místě zemřel. Žďárská požaduje pro Hlásenského trest kolem 15 let vězení. Obhájce obžalovaného Vladimír Kristýn nesouhlasí s tím, že je jeho klient kvůli ukradené peněžence souzený pro vraždu s majetkovým prospěchem. Kvůli tomu je trestní sazba od 15 do 20 let, přičemž za vraždu bez prospěchu by obžalovanému hrozilo deset až 18 let. Žádá proto nižší sazbu a trest na spodní hranici.

Hlásenský u soudu nic nezapíral a skutek popsal. "Dlužil jsem mu 800 korun za marihuanu. Chtěl jsem mu ale vrátit jen 300 korun. V kuchyni jsme se proto začali hádat a sprostě si nadávat. On mi potom řekl, ať jdu pryč. V předsíni jsem uviděl sekeru, tak jsem ji vzal, vrátil se do kuchyně a sekl ho do hlavy," řekl Hlásenský. Pak známému zasadil ještě několik ran.

Soudní znalec z oboru zdravotnictví Martin Šindler uvedl, že oběť dostala šest ran sekerou, z nichž dvě byly smrtelné. Osudným bylo zhmoždění mozku následkem úderů.

Hlásenský u soudu řekl, že po činu zpanikařil. Chtěl proto zahladit stopy. "Tričkem jsem utřel topůrko sekery od otisků a schoval jsem ji za gauč. Skvrny na riflích od krve jsem se snažil vypálit zapalovačem. Chtěl jsem vše zamaskovat jako krádež, tak jsem vzal peněženku a obálku s penězi. Potom jsem utekl," doplnil obžalovaný.

Případ se stal loni v prosinci. Mrtvolu našla matka zavražděného, která přišla syna navštívit. Nemohla se dostat do bytu, a proto zavolala zámečníka. Po otevření dveří nalezli tělo. Na základě výslechů příbuzných a známých i rozboru nalezených krevních stop pak policie zadržela podezřelého.

Soudkyně Jaroslava Bartošová měla původně naplánované hlavní líčení i na středu, kdy se dal předpokládat verdikt, avšak dnes rozhodla, že rozsudek vynese až 1. září.